Ruben Boutens.
Volledig scherm
Ruben Boutens. © Eigen foto

Ruben Boutens pakt zege in de virtuele Oosterscheldeloop

KATTENDIJKE - Karter Ruben Boutens uit Middelburg pakte de winst in de virtuele Oosterscheldeloop in Kattendijke op de 10 Engelse mijl in 1.01.53. De laatste reguliere winst was in 2019 voor Tim Pleijte in 53.52.

 1. Bondscoach Haarhuis is blij dat Kerkhove reserverol goed oppakt: ‘Ze is een echte teamspeelster’
  PREMIUM

  Bondscoach Haarhuis is blij dat Kerkhove reserverol goed oppakt: ‘Ze is een echte teamspeel­ster’

  DEN BOSCH - Tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove heeft dit weekeinde bij Oranje, dat in de Billie Jean King Cup aantreedt tegen China, de rol van stand-in. De 29-jarige Zierikzeese speelt alleen als kopvrouw Kiki Bertens of Arantxa Rus niet fit genoeg blijkt te zijn. ,,Ze moet zich ook op die manier voorbereiden”, zei Paul Haarhuis woensdag in Den Bosch. ,,En áls ik op vrijdagochtend tegen haar zeg dat ze moet invallen, moet ze wel weten dat ze er klaar voor is.”
 2. 

Motoriek van Zeeuwse jeugd is door corona nog groter punt van zorg geworden
  PREMIUM

  Motoriek van Zeeuwse jeugd is door corona nog groter punt van zorg geworden

  MIDDELBURG - De Zeeuwse basisschoolleerlingen bewegen slechter dan hun leeftijdsgenoten elders in het land. Dat wees een screening vóór de coronacrisis al uit en Patrick Vader, de manager Sport & Bewegen bij SportZeeland, vreest dat de situatie in de afgelopen twaalf maanden alleen maar schrijnender is geworden. ,,Vooral voor de kinderen is het erg”, geeft hij aan. ,,In de eerste acht levensjaren moet je een goede basis kunnen leggen voor de rest van je leven.”
 3. Na duwtjes en scheldwoorden oogst Mick van Dijke lof: ‘Zelfs complimenten van Mark Cavendish en Ben Swift’
  PREMIUM

  Na duwtjes en scheldwoor­den oogst Mick van Dijke lof: ‘Zelfs complimen­ten van Mark Cavendish en Ben Swift’

  COLIJNSPLAAT - Wielrenner Mick van Dijke en zijn jonge ploeggenoten van Jumbo-Visma dwongen vorige week tijdens de Coppi e Bartali, een vijfdaagse etappekoers in Midden-Italië, respect af bij tal van WorldTour-teams. ,,Doordat we daar aan de start stonden met allemaal jonge coureurs, zagen de grote mannen ons als opleidingsploeg”, vertelt de 21-jarige coureur uit Colijnsplaat. ,,In het begin kregen we steeds duwtjes en werd er veel op ons gescholden. Maar dat was na één dag over. Ze zagen dat we toch wel heel erg goed koersten. Zelfs Mark Cavendish en Ben Swift kwamen naar ons toe om ons te complimenteren.”
 1. Zo haalde PSG de halve finale na spektakel tegen Bayern
  Play

  Zo haalde PSG de halve finale na spektakel tegen Bayern

 2. Bekijk hier alle voetbalsamenvattingen
  Play

  Bekijk hier alle voetbalsa­men­vat­tin­gen