Volledig scherm
PREMIUM
Marc Felius speelt zaterdag met De Schelde de Zeeuwse derby tegen ‘zijn andere club’ MLTC © Jody Deijnen Photography

Routiniers van De Schelde kruisen rackets met ‘jonger en fitter’ MLTC

MIDDELBURG - In de landelijke hoofdklasse staat zaterdag de derby tussen MLTC en De Schelde op het programma. ,,MLTC is licht favoriet, maar wij zouden er ook stiekem met een 4-2-zege vandoor kunnen gaan‘’, voorspelt Schelde-captain Marc Felius.

Felius (38) speelt al sinds zijn twaalfde bij De Schelde. Tussendoor maakte hij een uitstapje naar Philippine, maar in 2012 trad hij weer toe het Vlissingse vlaggenschip. Met dat team streed hij jarenlang in de Zeeuwse hoofdklasse. Door de nieuwe competitiepiramide (*zie onderaan dit artikel) varen de Vlissingers nu ook de provincie uit. Behalve komende zaterdag, want dan wacht de derby tegen buurman MLTC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’
    PREMIUM

    Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’

    AMSTERDAM - De sport was zondag om van te smullen op het Museumplein: hoogstaande duels werden afgewisseld met enerverende dunkshows. Voor Vlissinger Jesper Jobse was het een hard gelag dat hij zelf niet de arena mocht betreden waarin de beslissende wedstrijden van het WK 3x3 basketball werden gespeeld. Hij was vrijdag al – veel te vroeg in het toernooi – met Oranje uitgeschakeld. ,,Heel frustrerend”, reageerde hij. ,,Als zo’n toernooi in eigen land is, wil je laten zien wat je écht kunt.”