Volledig scherm
PREMIUM
Marc Felius speelt zaterdag met De Schelde de Zeeuwse derby tegen ‘zijn andere club’ MLTC © Jody Deijnen Photography

Routiniers van De Schelde kruisen rackets met ‘jonger en fitter’ MLTC

MIDDELBURG - In de landelijke hoofdklasse staat zaterdag de derby tussen MLTC en De Schelde op het programma. ,,MLTC is licht favoriet, maar wij zouden er ook stiekem met een 4-2-zege vandoor kunnen gaan‘’, voorspelt Schelde-captain Marc Felius.

Felius (38) speelt al sinds zijn twaalfde bij De Schelde. Tussendoor maakte hij een uitstapje naar Philippine, maar in 2012 trad hij weer toe het Vlissingse vlaggenschip. Met dat team streed hij jarenlang in de Zeeuwse hoofdklasse. Door de nieuwe competitiepiramide (*zie onderaan dit artikel) varen de Vlissingers nu ook de provincie uit. Behalve komende zaterdag, want dan wacht de derby tegen buurman MLTC.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.