Jamy Rossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jamy Rossen. © Marieke Mandemaker

Rossen (16) vindt biljarten wél een sport om van te houden

ZIERIKZEE - Jamy Rossen (16) is geselecteerd voor het EK biljarten onder 17 jaar in Brussel. Op dat inmiddels uitgestelde toernooi wil het jongste lid van biljartvereniging De Graanbeurs laten zien hoe goed hij is in zijn sport. De inwoner van Zierikzee is ambitieus. ,,Binnen tien jaar wil ik beter zijn dan Rinus Pankow.”

Rossen had er echt naar uitgekeken, naar zijn eerste EK onder 17 jaar. Vijf dagen in een hotelletje in Brussel, spelen tegen leeftijdsgenoten die ook van biljarten houden en het nog goed kunnen ook. Door het coronavirus is het EK uitgesteld. Rossen blijft echter wel trainen, aan het Kerkhof in Zierikzee. In het lokaal van de duivenclub staan twee kleine tafels. Zijn vereniging telt 24 leden. Rossen is het enige jeugdlid van Schouwen-Duiveland.

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.