Volledig scherm
© DG

Ronde van Kortgene zaterdag voor het laatst

KORTGENE - De Ronde van Kortgene verdwijnt van de kalender. De wielerkoers in het dorp op Noord-Beveland wordt zaterdag voor de 37e keer verreden.

Daarna komt er geen 38e meer, als het aan de Stichting Wielercomité Kortgene ligt. De belangrijkste reden is dat er geen opvolging is gevonden voor meerdere juryleden die aangegeven hebben te willen stoppen.

De Ronde van Kortgene trekt al decennia veel renners. Johnny Hoogerland, nu deelnemer aan de Tour de France, won de koers driemaal.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”