Renée Zilverentant (links) en Carlein Hollestelle maken onder toeziend oog van Kees-Jan van der Klooster een wheelie.
Volledig scherm
PREMIUM
Renée Zilverentant (links) en Carlein Hollestelle maken onder toeziend oog van Kees-Jan van der Klooster een wheelie. © Dirk Jan Gjeltema

Rolstoelstunter uit Vlissingen geeft les op de plek waar hij zelf leerde skateboarden

VLISSINGEN - Toen Kees-Jan van der Klooster vrijdagmiddag over de boulevard van Vlissingen reed, kreeg hij allemaal flashbacks. Van zijn zesde tot zijn zestiende stuntte hij er met zijn skateboard. ,,Ik heb hier tien jaar op straat doorgebracht, ik ken de stad als m’n broekzak. Het is weer goed om eens terug te zijn”, zei hij met een grote glimlach, terwijl hij zijn cursisten rolstoeltraining gaf. ,,Voor mij is dit dus een memorabel moment.”

 1. Lars Oreel uit Goes fietste in ruim 5 minuten over de Zeelandbrug: ‘Ik kon bijna de auto’s bijhouden’
  PREMIUM
  STRAVA IS HOT

  Lars Oreel uit Goes fietste in ruim 5 minuten over de Zeeland­brug: ‘Ik kon bijna de auto’s bijhouden’

  VLISSINGEN - Per maand krijgt de app Strava er wereldwijd naar verluidt twee miljoen gebruikers bij. Vooral wielrenners lopen er mee weg, ook in Zeeland. De coronatijd brengt met zich mee dat sporters nog meer online hun krachten meten, omdat er nauwelijks echte wedstrijden zijn. Eloy Raas en Lars Oreel uit Goes en Yva Geluk uit Middelburg vertellen over hun ervaringen met de app.
 2. Agnieta Francke is weer wegwielrenster, maar wel op een andere manier
  PREMIUM

  Agnieta Francke is weer wegwielren­ster, maar wel op een andere manier

  GRAZALEMA - Agnieta Francke (31) is definitief aan haar tweede wielerleven begonnen. Bij de Spaanse continentale ploeg Farto-BTC zit de voormalige Koudekerkse – ze woont al sinds 2014 in Andalusië – dit seizoen helemaal op haar plek. ,,Er wordt goed naar het welzijn van de rensters gekeken”, vertelt ze via een videoverbinding. ,,Het gaat dus niet alleen om hoe we er fysiek voor staan, maar ook hoe het mentaal met ons gaat. Als je ergens twijfels over hebt, kun je dat aangeven. Had ik die mogelijkheid elf jaar geleden maar gehad...”
 1. Bekijk hier alle voetbalsamenvattingen
  Play

  Bekijk hier alle voetbalsa­men­vat­tin­gen

 2. Voetballers redden Paaskamp Koewacht met Rondje Nederland
  Play

  Voetbal­lers redden Paaskamp Koewacht met Rondje Nederland