Volledig scherm
PREMIUM
Corné de Koning (links) met Annika van der Meer. © Merijn Soeters

Roeier Corné de Koning uit Goes kijkt stiekem al verder dan Rotterdam

ROTTERDAM - Voor het eerst in jaren staat er voor pararoeier Corné de Koning weer eens een serieuze wedstrijd in eigen land op het programma. In Rotterdam gaat voor de Goesenaar vrijdag een wereldbekerweekend van start.

Hij moest er even voor in zijn geheugen graven, maar De Koning weet wel wanneer hij voor het laatst een belangrijke wedstrijd op Nederlands water heeft gevaren. ,,Dat moet in 2014 zijn geweest, op de Bosbaan (in Amsterdam)’’, zegt hij. En op het water in Rotterdam? ,,Poeh, ik denk 2013. Maar dat was een nationale wedstrijd.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’
    PREMIUM

    Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’

    WEMELDINGE - Een opmerkelijke wending in de wielercarrière van Marco Minnaard. Kort nadat hij voor het eerst in drie jaar tijd niet als renner bij de Tour de France aanwezig is, heeft hij besloten om eind dit seizoen zijn wielerloopbaan te beëindigen. De 30-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert gaat zich op zijn maatschappelijke carrière richten. ,,Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen”, liet hij dinsdag weten in een statement.