Volledig scherm
Rick van Drongelen speelde vorige maand met Sparta tegen Goes (10-0-zege). © Johan van der Heijden

Rick van Drongelen richting Duitsland

ROTTERDAM - Voetballer Rick van Drongelen uit Axel is in onderhandeling met Hamburger SV over een contract.

De Zeeuwse verdediger ontbrak dinsdagochtend bij de training van zijn club Sparta. De club en speler zijn in onderhandeling met de Duitse club, meldden de Rotterdamse eredivisionist én HSV via Twitter.

Van Drongelen wordt de afgelopen maanden regelmatig in contact gebracht met andere clubs. Feyenoords technisch directeur Martin van Geel bevestigde bijvoorbeeld dat de Axelaar op zijn lijstje stond. Maar niet eerder maakte Sparta officieel bekend dat Van Drongelen met een club in onderhandeling is zoals dinsdagochtend. Zijn zaakwaarnemer Patrick Poldervaart verwacht binnen twee of drie dagen duidelijkheid.

Onlangs speelde Van Drongelen met Sparta een oefenwedstrijd tegen Hamburger SV tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Het werd 1-1; Van Drongelen scoorde en overtuigde in die wedstrijd.

Hamburger SV is een grote naam in het Duitse voetbal. De club is zevenvoudig landskampioen (drie keer in de Bundesliga), speelde als enige club onafgebroken in de Bundesliga sinds de oprichting daarvan in 1963 en won in 1983 de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League.

De laatste jaren vergaat het de club minder. De afgelopen vier seizoenen streed de ploeg drie keer (met succes) tegen degradatie. Vorig seizoen werd de club veertiende.