Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Coldenhoff zal één van de smaakmakers zijn in Axel. © BELGA

RES Axel is al heel blij met een ‘mini-Grand Prix’

AXEL - Bij de RES Axel zitten ze aan hun plafond. ,,We moeten oppassen dat we niet aan ons eigen succes ten onder gaan”, zegt Ad Colijn, bestuurslid bij de motorcrossorganisatie. Met de openingswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross – zaterdag en zondag - heeft de Axelse stichting al een ‘mini-Grand Prix’. ,,We krijgen wel eens de vraag: willen jullie geen echte GP? Maar dat lijkt me niet verstandig.”

In Axel hebben ze het goed voor elkaar. De baan aan de Lageweg ligt er prachtig bij. Al anderhalve week zijn ze op het circuit bezig met de voorbereidingen op de tweedaagse wedstrijd. De stichting is zo goed als klaar om honderden crossers – in vier verschillende categorieën – en enkele duizenden toeschouwers te ontvangen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.