Johan vd Heijden
Volledig scherm
© Johan vd Heijden

Recordeditie Ganze Regatta met twaalf baanrecords en drie Zeeuwse titels

GOES - In het kanaal van Goes naar Wilhelminadorp kon de Ganze Regatta zaterdag twaalf baanrecords noteren. Bij de Middelburgse roeivereniging Honte kon drie keer de vlag uit, want ze verwelkomde drie Zeeuws kampioenen.

 1. De waterpoloërs van DZK werken in stilte aan hun titeldroom: ‘Zijn met iets heel bijzonders bezig’
  PREMIUM

  De waterpo­loërs van DZK werken in stilte aan hun titeldroom: ‘Zijn met iets heel bijzonders bezig’

  Je zult de waterpoloërs van DZK dit seizoen niet hardop horen zeggen dat ze voor de titel in de tweede divisie gaan. Door een slechte ervaring uit het verleden zijn de Vlissingers (nu tweede) wat minder uitgesproken en daardoor in het water misschien juist sterker. Maar met de topper tegen concurrent en koploper De Treffers voor de deur, weet aanvoerder Bas van Houwelingen ook dat ontkennen geen optie meer is. ,,Na zaterdag kunnen we er heel goed voor staan.’’
  Vlissingen
 1. Nieuwe opzet Wim Hendriks Trofee smaakt naar meer: ‘Maar dat doet nog altijd zeer’
  PREMIUM

  Nieuwe opzet Wim Hendriks Trofee smaakt naar meer: ‘Maar dat doet nog altijd zeer’

  Een succes. Zo kun je de vernieuwde insteek van de Wim Hendriks Trofee gerust bestempelen. Door de steeds verminderende politie-inzet bij wielerwedstrijden was het voor de organisatie jaar na jaar moelijker om een klassieker te organiseren. Het comité gaf zich echter niet gewonnen, wat na de coronapandemie resulteerde in een doorstart voor zowel mannen als vrouwen. ,,Die eerste editie daarvan beviel goed en smaakt naar meer”, aldus wedstrijdsecretaris Ludwig Kouijzer.
  Koewacht