Volledig scherm
Wandelen van Burgh naar Zoutelande, het is immens populair. © Johan vd Heijden

Record: om 8.47 uur zit Wandelmarathon al vol

ZOUTELANDE - De Wandelmarathon van 6 oktober 2019 is op de vroege ochtend van 1 januari meteen al volgeboekt. Alle 5000 startbewijzen zijn  vergeven.

Vanaf middernacht, toen de inschrijvingssite van de Kustmarathon open ging, liep het storm. Na één uur waren er al 4000 tickets vergeven. In de uren erna bleven de aanmeldingen binnen druppelen. Nooit eerder ging het zo snel. In de laatste jaren duurde het meestal tot circa 12.00 uur.

,,Dit bewijst dat de Wandelmarathon onverminderd populair is", stelde Morien Janse namens de organisatie. ,,Wie mee wil doen, moet er letterlijk heel vroeg bij zijn.” 

Sinds het begin van 2019 kan er ook ingeschreven worden voor de Kustmarathon, de Ladiesrun, de MTB-tocht, de Light Kustrun en de minimarathon. Ook hiervoor zijn al veel startbewijzen vergeven. Voor veel atleten en wandelaars is aanmelden voor het sportweekeinde in Zoutelande (4-6 oktober) een vast onderdeel geworden van de nieuwjaarsnacht. Janse: ,,Bij de overige onderdelen lopen de aantallen gestaag op, in de lijn met voorgaande jaren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.