Volledig scherm
De vrouwen van Rapide waren met 5-2 te sterk voor Tempo'34. © Petyer Nicolai

Rapide wint riant na sterke slotfase

HULST - Een veel beter Rapide moest diep gaan om de winst veilig te stellen in de derde klasse van de hockeycompetitie. Pas in het vierde kwart stelde het toch nog overtuigend (5-2) de winst veilig.

Een klasse lager opende Olympia de competitie eveneens met winst. Goes hield bij de rentree in de vierde klasse de schade beperkt tot een 2-1-nederlaag tegen het veel sterker geachte Feijenoord. Bij de mannen toonde Goes veel veerkracht bij Tempo'34 en sleepte op de valreep een gelijkspel in de wacht. De mannen van Walcheren lieten in een sterke slotfase kansen op de gelijkmaker liggen tegen Rapid.
Vrouwen derde klasse

Vrouwen
3e klasse. Rapide-Tempo'34 5-2: Rapide was duidelijk beter dan de tegenstander maar miste de juiste effectiviteit om al in een vroeger stadium afstand te nemen, Twee keer kwam het op voorsprong, maar steeds had Tempo'34 een antwoord klaar. Eva d 'Hooghe zorgde uit een strafcorner voor 1-0 en Gulia Verbraeken liet 2-1 aantekenen. Pas in het vierde kwart maakte een conditioneel beter ogend Rapide het verschil. Die treffers vielen overigens allemaal uit strafcorners. Daaruit scoorden achtereenvolgens Eva d'Hooghe, Teddie van Remortele en Gulia Verbraeken.

Vierde klasse. Olympia-Udenhout 2-0: Trainer-coach Martijn Lafarre en zijn dames kunnen terugblikken op een sterk competitiebegin. Via goed samenspel nam Olympia via Cato van Tiel al in het eerste kwart de leiding. Olympia hield de wedstrijd volledig onder controle en bleek later in de wedstrijd ook over meer conditionele inhoud te beschikken. Dat resulteerde in het derde kwart in de beslissende 2-0. Op aangeven van Cato van Tiel nam Sofie de Zeeuw die treffer voor haar rekening.
Feijenoord-Goes 2-1: Goes begon enigszins huiverig aan dit duel tegen het vooraf veel sterker geachte Feijenoord. Maar in het eerste kwart groeide het vertrouwen door een treffer van Loes Klap. In het tweede kwart kwam de thuisploeg langszij en in het derde gedeelte nam het een voorsprong van 2-1. Toch kreeg Goes ook nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker.

Mannen
Tempo'34-Goes 4-4:
Aanvankelijk was Goes niet bij de les. Het zag de thuisploeg zelfs uitlopen naar 3-0. Toch boog een karaktervol Goes die schijnbaar beslissende achterstand om in een gelijkspel. Via een bijzonder fraaie treffer van Carsten Huiskamp veerde Goes weer wat op. Zeker toen Ties Giele uit een strafcorner 3-2 scoorde. Vrij snel werd het eveneens uit een strafcorner 4-2 en moest Goes opnieuw in de achtervolging. Dat deed het met verve, want via Merlijn van Duikeren (assist Carsten Huiskamp) en fraaie treffer uit een strafcorner van Sep van Duikeren werd een gelijkspel afgedwongen.
Walcheren-Rapide 1-2: ,,We waren vorig seizoen wel kampioen in de reserve derde klasse, maar zagen toch tegen dit duel en tegen het niveau van deze reguliere klasse op”, aldus coach Nick Kooijman. Na een chaotisch eerste half uur en een 0-2-achterstand kwam de thuisploeg echter beter in de wedstrijd. De bal ging goed rond en Walcheren werd gevaarlijker Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Thibaut Bruinen en zelfs nog kansen op de gelijkmaker.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement