Volledig scherm
© Getty Images

Rapide dankt jonkies en Walcheren stunt in knotsgekke slotfase

OVERZICHTVLISSINGEN - In de derde klasse van de hockeycompetitie boekte het vrouwenteam van Rapide een fraai resultaat. Het won met 3-2 bij nummer drie Pijnacker. Een klasse lager won Walcheren in een zinderend duel met 4-3 van belangrijkste concurrent Wateringse Veld. Daardoor komt de tweede plaats die recht geef op Promotiewedstrijden nadrukkelijker in beeld. Olympia bood goed weerstand aan koploper Tempo'34, maar kon niet voorkomen dat het toch met 0-3 verloor.

Vrouwen

Derde klasse. Pijnacker-Rapide 2-3: Vooral door het gemis van een aantal vaste krachten door blessureleed was dit resultaat van Rapide meer dan fraai. Het waren invalsters die garant stonden voor de eerste twee treffers. Aanvankelijk werd het tegen de verhouding in 0-1. Nog voor de rust zorgde B-juniore Sarah Franse na een avontuurlijke actie voor de gelijkmaker. In de tweede helft had Rapide langdurig het beste van het spel en kwam verdiend op 1-2 door een hoog en hard schot van Silke Smalheer. Het werd zelfs 1-3 door Sophie Claessens uit een strafcorner. Toch kwam Pijnacker nog op 2-3 uit een scrimmage. Verder liet Rapide het niet komen.

Vierde klasse. Walcheren-Wateringse Veld 4-3: Een thriller. Al in de derde minuut kwamen de bezoeksters op voorsprong. Een goed spelend Walcheren toonde veerkracht en boog die achterstand om in een voorsprong van 1-2 door treffers van Florine van Amersfoort en B-juniore Keete Dominicus (assist Florine van Amersfoort). Nog voor de pauze kwam Wateringse Veld langszij.

In de tweede helft volgde Walcheren het advies van coach Jasmijn de Kam goed op en speelde veel feller op de bal. Dat resulteerde in de 3-2 door Beau Mijnlieff. Een snelle counter leverde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op. Kort daarop wisselde Walcheren de keepster voor een velspeelster en speelde alles of niets. Het werd alles, want Beau Mijnlieff liet in de slotseconden de 4-3 aantekenen.

Olympia-Tempo'34 0-3: Vooraf vreesde de thuisploeg voor een flinke afstraffing tegen kampioen Tempo’34. Dat viel nog reuze mee. Olympia vocht voor wat het waard was en dwong zelfs ook nog twee strafcorners en twee kansen af. Die bleven echter onbenut. Het duidelijk betere Tempo’34 kreeg meer kansen en scoorde in de eerste helft twee keer. Na de rust legde Olympia het accent iets meer op de verdediging en gaf in die fase niet veel meer weg. Toch kon het niet voorkomen dat Tempo'34 de eindstand op 3-0 bepaalde.

Mannen

Vierde klasse. Zevenbergen-Goes 3-0: Goes was niet of nauwelijks minder dan Zevenbergen, maar het miste scherpte voor het doel. Het zat Goes ook niet mee, want een inzet werd door de paal gekeerd, een schot van Ronny Bosselaar uit de kruising gehaald en een inzet van Ruty Koole ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Zevenbergen sprong veel effectiever met de doelkansen om. Bij 3-0 zakte Goes in de slotfase ver weg en had het nog aan doelman John Anthonise te danken dat het bij 3-0 bleef. 

Rapide-Feijenoord 1-5: Kampioen Feijenoord was duidelijk de betere ploeg, maar won geflatteerd. Dat kon Rapide zichzelf verwijten, want het liet vijf tot zes kansen onbenut. Feijenoord was veel scherper in de afwerking, want uit drie kansen maakte het drie doelpunten. Kort na de hervatting liet Quinten Missiaen uit een variant van een strafcorner 1-3 noteren. In die fase stond ook de paal nog een treffer voor Rapide in de weg. Twee keer balverlies werd door Feijenoord genadeloos afgestraft en bracht de 1-5 op het scorebord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    GOES - De rugbyers van Tovaal doen dit seizoen niet mee om de titel in de Cup Poule van de tweede klasse. De Goesenaren bereikten de eindstrijd vrij eenvoudig, maar inmiddels is de selectie van trainer Brian Hendry door blessures dusdanig uitgedund, dat er geen enkele kans is om mee te doen in de strijd om de titel. Op eigen veld verloor Tovaal zondag kansloos met 19-48 van Octopus, dat onder Tovaal eindigde in de reguliere competitie.