Volledig scherm
© Thinkstock

Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.

Nadat de eerste rit vrijdagavond onder zonovergoten weersomstandigheden plaatsvond, hadden de renners het tijdens de tijdrit zaterdagochtend minder getroffen. In regenachtige weersomstandigheden moesten de coureurs de 12,2 kilometer lange tijdrit in en om Axel afwerken.

Het was vooral uitkijken naar het duel tussen de Amerikanen Magnus Sheffield en Quinn Simmons, die oppermachtig waren in de openingsrit. Sheffield zag zijn kansen op een goed klassement echter al snel in rook opgaan door een valpartij bij het afrijden van het RES motorcrossterrein in Axel. Hij zat snel weer op de fiets, maar ging bij de eerstvolgende rotonde opnieuw tegen de vlakte.

Geletruidrager Quinn Simmons, die een minuut later was gestart, passeerde vervolgens Magnus Sheffield. Simmons kwam echter evenmin ongeschonden uit de strijd. Na kort oponthoud halverwege de tijdrit vervolgde hij echter zijn tijdrit met glans, waarna hij aan de finish de eerste tijd klokte. Op die manier begint Simmons met een voorsprong van één minuut en vijf seconden in het algemeen klassement op Hidde van Veenendaal aan de derde rit in Sluiskil.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement