Proloog ZLM Tour in Yerseke een prooi voor Van Emden

videoYERSEKE - Jos van Emden heeft woensdagavond de proloog van de ZLM Tour in Yerseke op zijn naam geschreven. De wielrenner van Jumbo-Visma was één van de vier renners die onder de acht minuten uitkwam.

Van Emden finishte in Yerseke in een tijd van zeven minuten, 54 seconden en 47 honderdste. Daarmee bleef hij nummer twee Mike Teunissen precies anderhalve seconde voor. Tony Martin maakte het podium compleet met een tijd van 7.56.61. De vierde en laatste renner die onder de acht minuten bleef, was Alex Dowsett (7.58.47).

Brian van Goethem was de beste Zeeuw in Yerseke. Hij eindigde op de zeventiende plek, met zo'n 23 tellen achterstand. Marco Minnaard uit Wemeldinge moest genoegen nemen met plek 38, Wesley Mol uit Kapelle werd 78ste en Thijs de Lange uit Kattendijke kwam niet verder dan de 84ste plaats.

Woensdagochtend gaat de eerste rit in lijn van de ZLM Tour van start in België, maar dan zet het peloton wederom koers richting Zeeland. Bij Sluis komen de renners de provincie binnen. De finish is die middag in Heinkenszand. Rond 16.00 uur wordt de aankomst verwacht. 

Volledig scherm
Jos van Emden tijdens de proloog van de ZLM Tour in Yerseke, die hij won © Frans van Pagee
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.