Proloog ZLM Tour in Yerseke een prooi voor Van Emden

videoYERSEKE - Jos van Emden heeft woensdagavond de proloog van de ZLM Tour in Yerseke op zijn naam geschreven. De wielrenner van Jumbo-Visma was één van de vier renners die onder de acht minuten uitkwam.

Van Emden finishte in Yerseke in een tijd van zeven minuten, 54 seconden en 47 honderdste. Daarmee bleef hij nummer twee Mike Teunissen precies anderhalve seconde voor. Tony Martin maakte het podium compleet met een tijd van 7.56.61. De vierde en laatste renner die onder de acht minuten bleef, was Alex Dowsett (7.58.47).

Brian van Goethem was de beste Zeeuw in Yerseke. Hij eindigde op de zeventiende plek, met zo'n 23 tellen achterstand. Marco Minnaard uit Wemeldinge moest genoegen nemen met plek 38, Wesley Mol uit Kapelle werd 78ste en Thijs de Lange uit Kattendijke kwam niet verder dan de 84ste plaats.

Woensdagochtend gaat de eerste rit in lijn van de ZLM Tour van start in België, maar dan zet het peloton wederom koers richting Zeeland. Bij Sluis komen de renners de provincie binnen. De finish is die middag in Heinkenszand. Rond 16.00 uur wordt de aankomst verwacht. 

Jos van Emden tijdens de proloog van de ZLM Tour in Yerseke, die hij won
Volledig scherm
Jos van Emden tijdens de proloog van de ZLM Tour in Yerseke, die hij won © Frans van Pagee
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.