Volledig scherm
Orion/GSC ging onderuit tegen Leidsche Rijn. © Johan Van Der Heijden

Problemen blijven zich opstapelen voor verliezend Orion/GSC

OVERZICHTVLISSINGEN - De kans dat er volgend seizoen nog een Zeeuwse handbalploeg actief is in de tweede divisie wordt steeds kleiner. Zeker na de 25-20-nederlaag van Delta/Sport/EOC tegen Habo’95. In de hoofdklasse slikte Orion/GSC opnieuw een nederlaag op bezoek bij Leidsche Rijn (28-22). De vrouwen van HC Zeeland blijven in de tweede klasse op koers voor plaats drie na de 15-13-thuiswinst op Witte Ster.

Tweede divisie. Delta Sport/EOC-Habo’95 20-25: Lang hoefde John Jansen niet na te denken over de oorzaak van de thuisnederlaag van zijn ploeg tegen Habo'95. ,,Buitenom het toch aanwezige kwaliteitsverschil waren wij vooral in fysiek opzicht niet opgewassen tegen hun stugge 6:0 verdediging‘’, wist de trainer na afloop. Van een schandelijke nederlaag wilde Jansen echter absoluut niet spreken, daar de ploeg uit Boekel slechts op twee punten achterstand staat van koploper DWS. ,,Maar ook in de één op één-duels moesten wij helaas het onderspit delven‘’, aldus Jansen, die ook nog de pech had dat sterkhouder Koen de Bruijn met een knieblessure het strijdtoneel moest verlaten. De Zeeuwse ploeg kon in de tweede helft wel gelijke tred houden met Habo’95, maar de kloof van vijf punten kon niet meer verkleind worden: 20-25.

Scores: Brendan Meulmeester 9, Ruben Bos 5, Bart Koetje 2, Kevin Meulmeester 2, Denzel Bos en Jesse Schrik 1.

Hoofdklasse. Leidsche Rijn-Orion/GSC 28-22: De handballers van Orion/GSC lijken naar het einde van de competitie te snakken. De personele problemen waren in Vleuten zelfs zo groot dat, na het geblesseerd uitvallen van Mischa Dorst (schouder uit de kom) en Wessel Voet, tweede keeper Carlos Trasancos als zesde veldspeler moest fungeren. Daarnaast is Aron Groenendijk ondertussen ook gestopt bij de Bevelandse ploeg en zal de ploeg het de rest van de competitie moeten doen zonder coach Jos Aertssen.,,Jos moest helaas vanwege gezondheidsredenen zijn taak als trainer/coach neerleggen‘’, aldus Arno Riemens, die de coaching voor zijn rekening nam. Ondanks alle malheur wist Orion/GSC de schade nog alleszins binnen de perken te houden: 28-22.

Scores: Nik van Dalen 8, Lennard Vinke 4, Marc Dorst 4, Jeroen Kole 2, Carlos Trasancos 2, Wessel Voet en Mischa Dorst 1.

Vrouwen. Tweede klasse. HC Zeeland-Witte Ster 15-13: Het was voor de dames van HC Zeeland de wedstrijd van de gemiste kansen tegen Witte Ster, volgens Xaira Nijssen, die met Wally Houtepen wederom de honneurs voor de afwezige Jan Verkerke waarnam. Na een 6-5-voorsprong bij rust liepen de Zeeuwse dames uit naar 10-7 en leek de zege binnen. Niets bleek echter minder waar, want de bezoekers knokten zich terug naar een gelijke stand van 11-11. Een tweede versnelling van HC Zeeland was Witte Ster echter te machtig en met de 15-13-overwinning blijft de derde plaats op de ranglijst in Zeeuwse handen.

Scores: Marieke Riemens 6, Suzanna Coppoolse 3, Lisanne Hagesteijn 3, Shirley Jacobs 2 en Marielle Belfroid 1.

Derde klasse. De Beuk-Novitas 22-15: Novitas hield in Oudenbosch lang stand tegen de koploper, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag. In de beginfase ging het gelijk op: 7-7. Daarna profiteerden de Brabantse vrouwen van wat slordigheden in het spel van Novitas. De Beuk ging met een kleine voorsprong de rust in. Volgens coach Erwin Bel van de ploeg uit Hulst stond de verdediging als een huis. ,,We veroverden telkens de bal, maar we verspeelden de bal ook weer net zo simpel.‘’ De thuisclub vergrootte na de pauze de marge tot vier punten. Novitas toonde wel veerkracht, maar kon het verlies niet voorkomen. 

Scores: Amber de Roover 6,Patricia Bel 4, Hieke Boënne 2, Patty van Kerckhoven 2, Fenna Steijaert 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement