Volledig scherm
Dave Maarse. © Lucien Roelandt

Prijsvechters zijn de grote trekpleisters bij Jumping Indoor Nieuwland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Van donderdag tot en met zondag wordt in het Hippisch Sportcentrum De Kroo in Nieuw- en Sint Joosland het Nationaal Jumping Indoor Nieuwland - het grootste meerdaags nationaal springconcours van Zuid-West-Nederland - gehouden.

De deelname aan deze veertiende editie is enorm. Ook de belangstelling van de Belgen overtreft de stoutste verwachting. Met ruim zevenhonderd starts over deze vier dagen zit het programma overvol. 

Arnold Boerekamps uit Asten en Dave Maarse (Wellerlooi) zijn ook nu weer grote trekpleisters. Zij staan al jaren als prijsvechters bekend in Nieuw- en Sint Joosland. Maar ook de internationals Piet Raijmakers uit Asten, Siebe Kramer (Oud-Beijerland) en Bert-Jan van der Pol (Eindhoven) staan garant voor spektakel. 

Boerekamps, die zondag in de Grote Prijs Nieuwland (nationaal 1.40m klassiek met barrage) zijn titel verdedigt, is dan ook gewaarschuwd. Maar ook Zeeuwen Marit Huige uit Nisse, Cindy Perdaen en haar partner Cedric Vanleerberghe (Philippine) en Marieke de Bart uit Baasdorp (afgelopen zomer winnaar van de Groote Prijs Jumpin’ De Weel) zouden wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

De B-ruiters bijten donderdag om 17.30 uur het spits af. Het evenement wordt zondag om 14.30 uur afgesloten.