Volledig scherm
Polsstokverspringen © S Jaaksinke

Polsstokverspringen zorgt voor hilariteit bij Athletics Champs in Vlissingen

VLISSINGEN - Maar liefst drie uur zijn de 120 pupillen van VZA-clubs bezig in de Athletics Champs competitie. Deze serie is in 2016 ontwikkeld om kinderen op een ludiek manier kenneis te laten maken met atletiek. Zaterdagmorgen was het een drukte van belang op de Vrijburgbaan met de pupillen, ouders en trainers, waar om de 20 minuten één van de dertien stations afgewerkt moesten worden door de pupillen van vijf tot twaalf jaar. 

Zo waren er onderdelen als sprinten, verspringen en hoogspringen; vergelijkbaar met de ‘gewone’ atletiekonderdelen. Maar het polsstokverspringen, ooit een olympisch onderdeel, gaf flink wat hilariteit. Voor de organisatie kon Dynamica rekenen op de inzet van trainers en ouders: ,,Wanneer je kind in deze leeftijd komt, sta je de ene week bij de voetbal, hockey of atletiek”, liet een ouder weten.

Het opmeten van de afstanden bij diverse onderdelen vond plaats met de ‘elektronische bezemsteel’, die langs een meetband en de verste afdruk geplaatst werd en doorgegeven aan de jury. Alle onderdelen hebben wat met de ‘klassieke’ atletiekonderdelen te maken, bijvoorbeeld slingeren met fietsbanden, stoten met een medicienbal en werpen met een oefendiscus. 

Na drie uur flinke inspanning volgt er nog een soort Coopertest waar de mini’s, C en B-pupillen in vier minuten een zo groot mogelijke afstand af leggen op de atletiekbaan. De A-pupillen mogen zich als afsluiting nog zes minuten inspannen, waar er nog enkele pupillen boven de 1500 meter uitkomen.

Stand

Competitie ABC: 1. Delta Sport/Flakkee/Dynamica 2060, 2. AV’56 1873, 3. Scheldesport/Wielingen 1865. Competitie DEF: 1. AV’56 21.47, 2. RKHAV 2122, 3. Delta Sport/Dynamica 2113.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement