Volledig scherm
Arjan Poleij won zondag een Belgische koers © Eigen foto

Poleij knokt zich naar de zege in Grammene

GRAMMENE - Wielrenner Arjan Poleij boekte zondag zijn derde zege van het seizoen. In het Belgische Grammene kwam de coureur uit Kruiningen als eerste over de meet.

Poleij toonde zich een bezige bij. Na twee rondes reed hij met twee man weg, maar het peloton haalde hen na enkele rondes weer terug. In de slotronde reed hij opnieuw weg, samen met een andere renner, naar de drie renners die samen een kopgroep hadden gevormd.

Het vijftal mocht onderling gaan uitmaken naar wie de zege zou gaan. Dat werd dus Poleij, die zijn strijdlust beloond zag worden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
  PREMIUM

  Sluis is het startpunt van een memorabele rit

  SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.
 2. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
  PREMIUM

  Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

  SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.