Volledig scherm
Een beeld uit een eerdere editie van de Poelbosloop. © Huib Boogert

Poelbosloop mogelijk voor het laatst op de kalender

GOES - Zaterdag wordt bij ’s-Heer Hendrikskinderen de jaarlijkse Poelbosloop voor basisscholieren gehouden. En dat zou wel eens de laatste editie van dit evenement kunnen zijn.

De Goese atletiekvereniging AV’56 heeft voor volgend jaar namelijk nog altijd geen overeenstemming bereikt met Staatsbosbeheer over het betalen voor de vergunning. Alle Zeeuwse atletiekverenigingen kampen met dit probleem voor het organiseren van crossen en veldlopen.

De Poelbosloop is bedoeld om basisschoolkinderen uit de groepen 4 t/m 6 kennis te laten maken met het fenomeen veldlopen én met de organiserende atletiekvereniging AV’56. Het uitgezette parkoers is 800 meter lang en bestaat voornamelijk uit gras, schelpenpaden en een paar droge slootjes. De winnaar per leeftijdscategorie wordt gehuldigd als ‘Zuid-Bevelandse kampioen veldlopen 2018’.

De inschrijving is dit jaar anders verlopen dan voorgaande jaren. Om de scholen en de leerkrachten te ontlasten, konden de kinderen dit jaar zélf inschrijven, zonder tussenkomst van de scholen. Dat heeft het aantal inschrijvingen niet nadelig beïnvloed.

De veldloop in het Poelbos (ten zuiden van ’s-Heer Hendrikskinderen) begint zaterdag om 13.00 uur. Inschrijven is nog mogelijk via www.av56.nl

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.