Volledig scherm
Marcel Suurmond. © Lex de Meester

Podiumplek Suurmond bij Canadese Ironman

WHISTLER - Triatleet Marcel Suurmond uit Vlissingen is zondag bij de Ironman in Whistler (Canada) derde geworden in de leeftijdscategorie 40-44 jaar. Hij voltooide de volledige triatlon in 9.53.36 uur.

Suurmond, driemaal deelnemer aan het prestigieuze WK op Hawaii, deed 1.00.50 uur over de 3,8 kilometer zwemmen. Daarna had hij ruim vijf uur nodig voor de 180 kilometer op de fiets en drieënhalf uur voor de marathon. Lange tijd leek hij kans te maken op de winst in zijn leeftijdscategorie, maar uiteindelijk moest Suurmond 28 minuten toegeven op de nummer één. In een veld van 1147 deelnemers werd hij 29ste. 

Hamburg

In Hamburg kwam Nelleke Baldé uit Grijpskerke uit op 10.56.53. Het was haar eerste hele triatlon ooit. Ze werd zesde in haar leeftijdsklasse, 35-39 jaar. Van de 2004 deelnemers werd ze precies 500ste. Haar partner Dennis Heilbron haalde eindstreep niet. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.