Volledig scherm
Marco Minnaard © ANP

Ploeg van Minnaard opnieuw met wildcard naar Tour de France

VLISSINGEN - Wanty-Groupe Gobert krijgt ook in 2018 een wildcard voor de Tour de France. De Belgische wielerformatie, met daarin onder anderen Marco Minnaard uit Wemeldinge, debuteerde afgelopen jaar in de Ronde van Frankrijk.

Dat deed Wanty niet onverdienstelijk, want de eindstreep in Parijs werd gehaald met de voltallige ploeg. Minnaard eindigde bij zijn debuut in een grote ronde als veertigste in het algemeen klassement. 

De Wemeldingenaar werd daar onlangs al voor beloond met de eretitel Zeeuws Wielrenner van het Jaar. Minnaard maakt nog kans op de titel Zeeuws Sportman van het Jaar.

Of Minnaard dit kalenderjaar opnieuw naar de Tour de France mag blijft nog even de vraag. Wanty-Groupe Gobert maakt de selectie pas later in het jaar bekend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.