Volledig scherm
Tim Pleijte en Maarten de Nys (B) in Wolphaartsdijk © Roeland Van Vliet

Pleijte tweede in stormachtige ‘15 van Wolphaartsdijk’

WOLPHAARTSDIJK – De ’15 van Wolphaartsdijk’ is zaterdag gewonnen door de Belg Maarten de Nys uit Aalst. Hij ging samen met Vlissinger Tim Pleijte de finale in en één splijtende demarrage was genoeg om als eerste te finishen.

Vanwege de wind was een snelle race, waar van tevoren op gehoopt werd, onmogelijk. Het was windkracht 7, op sommige stukken in de polders hadden de atleten ‘m vol tegen. ,,Het werd daardoor meer een tactische wedstrijd”, zei Pleijte.

De eerste serieuze kopgroep bestond uit tien man. Na de eerste ronde van 3 kilometer bleven er daar vijf van over: Maarten de Nys, Tim Pleijte, Erwin Harmes, Christiaan Bosselaar en Jim Rothweiler. De laatste moest er als eerste af, gevolgd door Harmes. De Middelburger werkte hard en hing lang aan het elastiek, maar moest uiteindelijk toch passen. Hij werd vierde.

Vlak voor de laatste terugkeer in Wolphaartsdijk versnelde De Nys. In die laatste honderden meters ging het te snel voor Pleijte en Bosselaar. De Belg zegevierde in 50.12 minuten. De nummers twee en drie volgden op respectiebelijk 6 en 11 seconden.

Bij de vrouwen won de Vlissingse Samantha Luitwieler met gemak. Met 58.16 werd zijn zeventiende overall. Aanvankelijk liep ze samen met stadgenote Monica Sanderse, maar halverwege de wedstrijd zorgde ze ervoor dat er een verschil ontstond. Uiteindelijk finishte die precies twee minuten later. Lydia Kleinjan uit Goes was in 1.05.44 de nummer drie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement