Volledig scherm
Swift (oranje) ging zaterdag onderuit. © Lex De Meester

Plantinga baalt als een stekker na offday van Swift

LEIDEN - Nadat vorige week de buzzer van de schotklok dienst weigerde in de 5 Mei-hal van Sporting Trigon, waardoor de wedstrijd tegen KVS te elfder ure werd gecanceld, kon overgangsklasser Swift wel gewoon aan de bak in Leiden. In de tweede uitwedstrijd van het zaalseizoen gingen de Middelburgers verrassend en pijnlijk onderuit. In de laatste seconden werd het 30-29.

Op een gelijk opgaande eerste helft, waarin Swift de bovenliggende partij was maar verzuimde verder weg te lopen dan de 16-19 bij rust, volgde een uiterst ongelukkige tweede helft. ,,We lieten Sporting Trigon in leven”, analyseerde coach Dennis Plantinga kort na de wedstrijd. 

Hij baalde als een stekker dat zijn ploeg on-Swifts speelde en daarmee de beroerde afloop over zichzelf afriep. ,,We kwamen afspraken niet na en maakten ongelukkige keuzes”. De vier punten voorsprong veranderden in een achterstand van drie punten. 

Toch kwam de Middelburgse equipe weer op een punt voorsprong, maar die verkwanselde het door individuele fouten. De collectieve offday van de Middelburgers kreeg een pijnlijk einde, toen Sporting Trigon vier tellen voor tijd de winnende 30-29 binnengooide.