Pieter Karelse werd opnieuw Zeeuws kampioen.
Volledig scherm
Pieter Karelse werd opnieuw Zeeuws kampioen. © Lucien Roelandt

Pieter Karelse doet het weer met Wopy bij menmarathon

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Spannende finales brachten op de Nationale Indoor Marathon in Nieuw- en Sint Joosland de toeschouwers in de volgepakte foyer van het Hippisch Centrum De Kroo op het puntje van hun stoel.

Titelverdediger bij het enkelspan paarden Pieter Karelse uit Kats prolongeerde op overtuigende wijze zijn titel. In een bloedstollende rit stuurde Karelse de ruin Wopy foutloos in 87,96 door het woud van hindernissen. De Noord-Bevelander toonde zich bijna vijf tellen sneller dan Gert Vis van Heemst uit Brielle met de ruin Bink voor de kar.

Voor Eddy van Hecke herhaalde zich de geschiedenis. De koetsier uit het Belgische Klein Sinaai toonde zich met de ruin Doenjo met de tijd van 87,77 de snelste. Maar evenals vorige editie kreeg hij door de val van een balletje vijf seconden straftijd aan zijn broek en moest hij voor de tweede keer op rij genoegen nemen met de derde stek.

Bij het enkelspan pony’s ging de jeugdige Renate Provoost met de hoogste eer strijken. In een zinderende rit stuurde de puber uit Domburg de zesjarige New Forrest Quibus als een hinde in 90.56 naar de winst. De Walcherse aanspanning verwees daarmee routinier en favoriet Chantal Vermerris met de Welsh Cob Rapsodie voor de wagen verrassend naar de tweede plaats (92.25).

Jan Leen Boot uit Burgh-Haamstede was bij het tweespan pony’s met de New Forresters Amadeus en Starlayd de beste.

Uitslagen

Enkelspan Pony’s: 1. Renate Provoost, 0/90.56; 2. Chantal Vermerris, 0/92.25; 3. Maaike Hannewijk, 0/94.27.

Enkelspan paarden: 1. Pieter Karelse, 0/87,96; 2. Gert Vis van Heemst, 0/93.42; 3. Eddy van Hecke, 5/94.27.

Tweespan pony’s: 1. Jan Leen Boot, 0/94; 2. Pascal Meere, 0/98,53; 3 Linda Janssen, 5/101.35.

Vierspan paarden: 1. Edwin van der Graaf, 127.82+110.66; 2. Bruno Taverniers, 129.86+113.82; 3. Peter Schellens, 138.59+137.65.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”