Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen Swift en GKV. © Lex De Meester

Piepend en krakend houdt Swift de punten in eigen huis

MIDDELBURG - Swift wilde vlammen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar het werd een moeizame bevalling. Met de grootst mogelijke moeite ontdeden de Middelburgse korfballers zich van GKV: 31-29.

Tijdens de avondwedstrijd in sporthal De Sprong viel lange tijd weinig te bespeuren van een geoliede scoringsmachine. Veeg teken was dat Swift, doorgaans trefzeker is in de openingszetten, pas na ruim vier minuten het eerste doelpunt liet aantekenen. Het achterverdedigen van GKV leverde Swift al vroeg in de wedstrijd problemen op, waar het heel de wedstrijd niet echt los van kwam. 

Tegen de gewoonte in moest de ploeg van Dennis Plantinga het initiatief aan de Gorinchemmers laten. Pas na ruim een kwartier kwam Swift voor het eerst op voorsprong: 8-7. Die groeide bij rust uit tot 16-11, waardoor de verwachting was dat Swift in de tweede helft GKV definitief van zich af zou schudden. 

Dat gebeurde allesbehalve. GKV bleef brutaal meedoen en knabbelde na driekwart wedstrijd puntje voor puntje van de achterstand af. Swift moest vol aan de bak en had net genoeg over om GKV met doelpunten op ‘breakpoint’ van het lijf te houden. Met de zwaar bevochten zege posteert Swift zich na twee speelrondes op kop in overgangsklasse D.

 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”