Volledig scherm
PREMIUM
Tristan Schoolkate op Wimbledon in actie tegen de Amerikaan Toby Kodat. © Getty Images

Pete(r) Schoolkate begon in Oostkapelle en stunt nu met zoon Tristan op Wimbledon

LONDEN - Tristan Schoolkate (18) en zijn vader en coach Pete (50) leefden afgelopen week hun droom op Wimbledon. Op het heilige gras bereikte de jonge Australiër met Zeeuwse roots de laatste zestien in het juniorentoernooi. ,,Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het is een droom die werkelijkheid wordt’', aldus zijn vader Pete die vrijwel zijn volledige jeugd in Zeeland doorbracht.

Het is een prachtige woensdag op de All England Lawn Tennis and Croquet Club, waar achtereenvolgens Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer in actie komen in de kwartfinales. Terwijl de nummer één van de wereld zich gedecideerd ontdoet van de taaie Belg David Goffin staat vlak achter het centercourt, op baan 8, Tristan Schoolkate in zijn derde-rondepartij te zwoegen tegen de Tsjech Dalibor Svrcina. Het blijkt het eindstation voor de 18-jarige Australiër, maar hij heeft deze week al veel meer bereikt dan vooraf van hem verwacht mocht worden.

Quote

Het is hier wel even wat anders dan de De Sprink, DOS, De Schelde en MLTC

Pete Schoolkate
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”