Volledig scherm
Voor de tweede week op rij wist Lesley Pattinama-Kerkhove het hoofdtoernooi van een WTA-toernooi te halen. © Getty Images

Pattinama-Kerkhove kan het net niet bolwerken in Guangzhou

GUANGZHOU - Lesley Pattinama-Kerkhove is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het WTA-toernooi in Guangzhou te te bereiken. Andrea Petkovic, de huidige nummer 77 van de wereld, was in drie sets te sterk: 7-5 6-7 6-3.

Pattinama-Kerkhove, zelf nummer 158 van de wereld, kwam in de openingsset prima voor de dag alvorens de geroutineerde Petkovic op 6-5 op love de beslissende break wist te plaatsen. In de tweede set wist Pattinama-Kerkhove tot tweemaal toe een break achterstand goed te maken, om via een tiebreak met 7-4 een beslissende set af te dwingen. In die derde set bleek de 32-jarige Duitse, die in 2014 tot de halve finale van Roland Garros en in 2017 nog tot de kwartfinale van de Australian Open reikte, net een slag te sterk.

Pattinama-Kerkhove bereikte in China net als vorige week het hoofdtoernooi via de kwalificaties, waarin ze ditmaal aan twee overwinningen genoeg had. Ze was in Guangzhou de enige Nederlandse deelneemster aan het hoofdtoernooi. Bibiane Schoofs werd eerder in het kwalificatietoernooi direct uitgeschakeld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”