Lesley-Pattinama Kerkhove.
Volledig scherm
Lesley-Pattinama Kerkhove. © Getty Images

Pattinama-Kerkhove binnen het uur al klaar tijdens tweede toernooi in Caïro

CAÏRO - Voor de tweede keer in twee weken tijd werd tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove snel uitgeschakeld in het enkelspel tijdens een ITF-toernooi in Caïro. Woensdag verloor ze in de Egyptische hoofdstad in de eerste ronde, waar ze een week eerder in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

De Zierikzeese Pattinama-Kerkhove stond woensdag nog geen uur op de baan in Caïro tijdens het W60-toernooi. Binnen 58 minuten zat haar partij in de eerste ronde, tegen Aleksandra Krunic, erop. Het werd 6-3 en 6-2 voor de Servische. Een week eerder werd ze tijdens het W100-toernooi in dezelfde stad in de tweede ronde uitgeschakeld door de Oekraïense Lesia Tsurenko (6-2 6-2).

Ondanks de nederlaag heeft de Schouwse speelster nog wel kans op succes en Egypte. In het dubbelspel bereikte ze, samen met de Roemeense Irina Maria Bara, wel de tweede ronde. Dat was een week eerder tijdens het W60-toernooi het eindstation voor Pattinama-Kerkhove en haar partner. Tijdens het W60-toernooi zijn de Zeeuwse en de Roemeense als eerste geplaatst.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.