Volledig scherm
Vlnr Erwin Harmes (derde), Sébastièn Schletterer (eerste) en Tim Pleijte (tweede) © Koen de Vries

Parkoersrecords sneuvelen in Kustloop

VROUWENPOLDER - Sébastièn Schletterer en Anjolie Engels-Wisse hebben zaterdag de zevende editie van de Kustloop gewonnen.

Beide atleten verbeterden het parkoersrecord.van de halve marathon. Middelburger Schletterer liet in de laatste kilometers verrassend Tim Pleijte uit Zoutelande ter plaatse. Hij noteerde een tijd van 1.13.12 en verpulverde daarmee het parkoersrecord dat Neals Strik uit Baarn vorig jaar op 1.15.52 zette. Anjolie Engels uit Middelburg was met 1.28.18 precies een minuut sneller dan in 2011, toen ze het record naar 1.29.18 bracht. Marianne de Kok uit Lewedorp werd tweede, ook nog binnen de recordtijd van Engels van 2011.

Volledig scherm
De koplopers Tim Pleijte (links) en Sébastièn Schletterer (rechts) © Koen de Vries
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.