Volledig scherm
Lieke Duijnkerke in actie tijdens de vlinderslag. Op dit onderdeel pakte ze zilver. © Sandy Pleyte

Parazwemster Lieke Duijnkerke houdt Zeeuwse eer hoog op NK

EINDHOVEN - Parazwemster Lieke Duijnkerke kwam bij het NK voor junioren en jeugd uitstekend voor de dag. Met maar liefst zeven medailles, waaronder drie keer goud, keerde ze terug naar Zeeland.

De veelzijdige DZK-zwemster veroverde de nationale titels op de 50, 100 en 200 meter vrije slag. Bovendien leverde zij op de kortste afstand met 31,21 seconden de beste prestatie van het toernooi.

Verder werd de zwemster uit Borssele tweede op de 50 meter rugslag, 100 meter vlinderslag en 400 meter vrije slag. Op de 200 meter wisselslag zwom ze naar het brons. De twaalfjarige Duijnkerke komt uit in de categorie S10, voor sporters met een minimale handicap. De concurrentie bij de jeugd kwam onder meer van vier jaar oudere zwemsters.

 1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
  PREMIUM

  Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

  MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.
 2. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
  PREMIUM

  Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

  MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.