Corné de Koning en Annika van der Meer, hier op archiefbeeld, klopten vrijdag hun concurrentie dik.
Volledig scherm
Corné de Koning en Annika van der Meer, hier op archiefbeeld, klopten vrijdag hun concurrentie dik. © Merijn Soeters

Pararoeier De Koning wint heat met ruim verschil

POZNAN – Pararoeier Corné de Koning heeft vrijdagochtend alvast een voorschot genomen op de Europese titel. Samen met Annika van der Meer won de Goesenaar de voorronde van de gemengde klasse met groot verschil.

 1. Sluiskil tracht onheil af te wenden
  PREMIUM

  Sluiskil tracht onheil af te wenden

  SLUISKIL – Tijdens de Zeeuws-Vlaamse toernooicarrousel ging rond dat de 45-jarige Tennis Vereniging Sluiskil in acute nood is. Het ledenaantal zou zijn gekrompen tot een schamele dertig. Een doemscenario zoals bij het ter ziele gegane Ludo et Emergo zou op de loer liggen. Geen sprake van, legt clubcoryfee Han Matthijssen (62) uit. ,,Het is een feit dat ons ledenaantal in de afgelopen tien jaar drastisch is teruggelopen van 120 tot momenteel 34 leden, maar we zijn financieel gezond en zorgen altijd keurig voor onze afdracht aan de KNLTB.”
 2. Van Anrooij: ‘Trek laat zien dat het mij op een normaal tempo wil brengen’
  PREMIUM

  Van Anrooij: ‘Trek laat zien dat het mij op een normaal tempo wil brengen’

  KAPELLE - Voor de tweede keer in 2020 heeft Shirin van Anrooij (18) een mooi contract getekend. In het voorjaar maakte de Kapelse binnen het veldrijden de overstap naar het Belgische Telenet Baloise Lions en maandag maakte ze bekend dat ze binnen het wegwielrennen naar het Amerikaanse Trek-Segafredo overstapt. ,,Ik denk niet dat het één met het ander gaat botsen”, zegt ze. ,,En mochten er activiteiten overlappen, dan zal er goed overleg zijn.”