Volledig scherm
Corné de Koning (links) en Annika van der Meer tijdens hun voorbereiding op het WK. © ANP

Pararoeier De Koning op jacht naar ticket voor Tokio én twee gouden WK-medailles

LINZ – Pararoeier Corné de Koning kan zich komende week plaatsen voor de Paralympics van 2020 in Tokio. De Goesenaar heeft daarvoor op het WK in Linz een plek bij de top zes nodig in de gemengde klasse. Hij komt hierin uit met Annika van der Meer.

Normaliter is kwalificatie geen enkel probleem. Het Oranje-duo werd zowel in 2017 als 2018 wereldkampioen. En in de wereldbekertoernooien van 2019 pakten De Koning en Van der Meer ook steeds het goud. In het pre-olympische jaar is er wel meer concurrentie op het WK: liefst twaalf landen sturen een boot naar Oostenrijk.

De Koning komt in Linz ook uit in de skiff, een eenmansboot. Vorig greep hij ook bij dit onderdeel, dat niet op het paralympische programma staat, het goud. Hij moet nu zeven boten achter zich houden om die prestatie te evenaren.

Voor de Goesenaar, die in 2016 al actief was op de Paralympics, begint het wereldkampioenschap zondag met de heats van de gemengde klasse. Een dag later roeit hij in de skiff. In het weekeinde erna zijn de finales.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement