Michel Gorsse
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Gorsse © Pix4Profs / Joris Buijs

Padel is booming, maar Zeeland loopt mijlenver achter

KLOETINGE - Padel is booming. In de Europese bakermat Spanje liggen reeds twintigduizend banen en is padel de tweede sport van het land, vóór tennis en basketbal. In Nederland zit de sport al jaren in de lift en liggen er nu 424 banen. Slechts twee daarvan zijn in Zeeland te vinden. Dat is enerzijds tekenend voor het conservatisme in Zeeland. Anderzijds biedt het een enorme groeikans voor de vereniging die wél durft te investeren.

 1. ‘Als we zo doorgaan wordt tennis een veredelde campingsport’
  PREMIUM

  ‘Als we zo doorgaan wordt tennis een veredelde campings­port’

  KAPELLE - Het lukt in Zeeland niet meer om jonge, talentvolle tennissers uit de regio samen te brengen en samen te laten trainen. Die harde conclusie trekt Luc Govers, hoofdtrainer van de academy van Tennis Organisatie Zuidwest (TOZ). ,,Het blijft vaak bij een uurtje trainen op de club, met nog een tweede sport ernaast. We hebben de strijd om het wedstrijdtennis levend te houden echt verloren op dit moment’’, luidt hij de noodklok.
 2. Tenniscoach uit Vlissingen begint met talenten aan de voet van de piramide
  PREMIUM

  Tennis­coach uit Vlissingen begint met talenten aan de voet van de piramide

  CAIRO - Sven Vermeulen is weer actief als reizend coach in het internationale vrouwentennis. Nadat de 43-jarige Vlissinger jarenlang met de zeer ervaren Bibiane Schoofs werkte, gaat hij nu op pad met jonge talenten. ,,Die staan nog helemaal onder aan de ladder‘’, vertelt hij vanaf zijn hotelkamer in Cairo, waar zijn eerste trip van 2021 heen ging. ,,Zij moeten nog heel veel leren. Ik ben haast ook een opvoedkundige.‘’
 1. Real Madrid houdt zicht op titel na zege op Granada
  Play

  Real Madrid houdt zicht op titel na zege op Granada

 2. Woningoverval Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebonden
  Play

  Woningover­val Zahavi: vrouw met vuurwapen bedreigd, ook kinderen vastgebon­den