Marieke de Bart in actie met Champagne Z, waarmee ze het hoofdnummer van Jumpin' de Weel in 2019 won.
Volledig scherm
Marieke de Bart in actie met Champagne Z, waarmee ze het hoofdnummer van Jumpin' de Weel in 2019 won. © Johan van der Heijden

Organisatie zet streep door twintigste editie Jumpin’ de Weel

NISSE - De twintigste editie van Jumpin’ de Weel  vindt pas in de zomer van 2021 plaats. De organisatie van het meerdaagse paardensportevenement heeft besloten de editie van dit jaar vanwege de coronacrisis te cancelen. 

De twintigste editie van Jumpin’ de Weel zou dit jaar tussen 27 juli en 2 augustus plaatsvinden. ‘De onzekerheid over de duur van de coronacrisis, het verbod op evenementen en samenkomsten en de financiële impact voor onze sponsoren waren leidend in deze beslissing’, laat de organisatie weten. ‘Jumpin’ de Weel is een groot evenement en vergt een lange voorbereidingstijd. Reden om deze beslissing nu al te nemen. De organisatie richt zijn pijlen op Jumpin’ de Weel 2021 en gaat er voor volgend jaar een mooie editie van maken’.

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.