Volledig scherm
Shirin van Anrooij. © Jos Kafoe

Optimaal weekeinde Shirin van Anrooij

EEKLO – Shirin van Anrooij heeft een uitstekend openingsweekeinde van het veldrittenseizoen achter de rug. De zeventienjarige renster uit Kapelle werd zondag vijfde in de Ethias Cross in Eeklo, nadat ze zaterdag al de Palmcross in Steenhuffel won.

Vooral in Ethias Cross (voorheen Brico Cross) verraste het Bevelandse talent. Ze ging brutaal mee in een kopgroepje met de Britse Anna Kay, de Belgische Loes Sels en de Nederlandse Inge van der Heijden. Maud Kaptheijns sloot later aan, waardoor ze op een gegeven moment met z’n vijven ver voor de rest uit reden.

In de voorlaatste ronde moest Van Anrooij het ervarener viertal laten gaan. Haar vijfde plek kon ze goed consolideren; ze finishte op 38 seconden van winnares Kaptheijns. De Zeeuwse had als enige in de aanvankelijke kopgroep ook al een cross in de benen. Zaterdag ging ze namelijk van start in Steenhuffel, waar de tegenstand gering was. Ze werd eerste, op twintig seconden gevolgd door haar oudere zus Lindy. Zondag werd die elfde.

De komende weken combineert Shirin van Anrooij het veldrijden nog met het wielrennen op de weg. Eind september doet ze nog mee aan het WK wielrennen in Yorkshire. Als regerend Europees kampioene tijdrijden bij de juniores is ze daar ook kansrijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement