Volledig scherm
Stephan den Boer. © Dirk Jan Gjeltema

Opluchting en doelpuntenrecord voor Swift in Den Haag

DEN HAAG - Net als na de nederlaag tegen Sporting Trigon in december 2019 liet Swift zich na de verliespartij tegen KVS vorige week in scorende zin flink gelden tegen HKV. De Hagenaars maakten in eigen huis geen schijn van kans tegen de ontketende overgangsklasser uit Middelburg. Met 42 treffers vestigde Swift een nieuw Zeeuws doelpuntenrecord: 21-42.

Als collectief beter en gedisciplineerder uit de verf komen was opdracht één die coach Dennis Plantinga zijn ploeg meegaf. Dat was niet aan dovemans oren besteed. 

,,We gaven de enige juiste reactie op vorige week”, stelde een hoorbaar opgeluchte Stephan den Boer na de eclatante overwinning in Den Haag. ,,We speelden stukken soberder dan vorige week.” 

Het was een zakelijkheid die de scoringsdrift van Swift opzweepte naar recordhoogte. De Middelburgers verbraken hun eigen record van 41 doelpunten, daterend van februari 2019 tegen Futura. HKV kwam in het verthaal niet voor. Halverwege stond het al 11-23. 

,,Als die paar dipjes er niet geweest waren, hadden we zelfs de vijftig kunnen halen”, aldus den Boer. Doordat de gehele top vier won, handhaaft Swift zich op gedeelde tweede plaats, twee punten achter koplopers GKV en KVS.