Volledig scherm
© Thinkstock

Ook wielerwedstrijd Ster Omloop van Nieuwland afgelast

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Vanwege de door het kabinet opgelegde maatregelen in verband met het coronavirus, heeft de organisatie van de Ster Omloop van Nieuwland een streep door het evenement moeten zetten. De wielerwedstrijd zou op zaterdag 4 april voor de vierde keer georganiseerd worden.

Een jaar geleden ging de winst naar Arjan Poleij uit Kruiningen, die toen Robbert Schaap en Giovanni Debaere achter zich wist te houden. De organisatie laat weten het besluit te betreuren. ‘Maar de gezondheid van onze vrijwilligers, deelnemers en het publiek staan voorop!’. 

Het organiserend comité zal in een later stadium bekijken of de vierde editie van de Ster Omloop van Nieuwland later dit jaar nog kan worden verreden. Als dat niet het geval is, vindt de wielerwedstrijd pas volgend jaar weer plaats.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.