Volledig scherm
Brian van Goethem (links) in actie namens Lotto-Soudal. © BELGA

Ook Van Goethems Lotto-Soudal naar ZLM Tour

VLISSINGEN - De ZLM Tour heeft een vierde Worldtour-ploeg gestrikt. Het Belgische Lotto-Soudal heeft toegezegd aan de start te zullen staan van de koers, die een groot Zeeuws karakter heeft.

Lotto-Soudal is na Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin de vierde ploeg van het hoogste niveau die op 19 juni naar Yerseke afreist. Daar gaat de ronde van start met een proloog. Mogelijk met Brian van Goethem. de coureur uit Sluiskil rijdt immers sinds dit seizoen voor de Belgische formatie.

De Belgische ploeg gebruikt de ZLM Tour, net als onder meer het Jumbo-Visma van Yersekenaar Antwan Tolhoek, als voorbereidingskoers op de Tour de France, die enkele weken later van start gaat. Een dag na de proloog in Yerseke koersen de profs overigens af op Heinkenszand, dat de finishplaats is van de eerste rit in lijn.

Niet alleen Lotto-Soudal is aan het deelnemersveld toegevoegd. Ook de Spaanse pro-continentale teams Euskadi Basque Country-Murias en Burgos-BH hebben hun komst naar de ZLM Tour bevestigd. Deze twee ploegen hebben onlangs een wildcard ontvangen voor deelname aan de Vuelta, die op 24 augustus van start gaat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.