Volledig scherm
Brian van Goethem (links) in actie namens Lotto-Soudal. © BELGA

Ook Van Goethems Lotto-Soudal naar ZLM Tour

VLISSINGEN - De ZLM Tour heeft een vierde Worldtour-ploeg gestrikt. Het Belgische Lotto-Soudal heeft toegezegd aan de start te zullen staan van de koers, die een groot Zeeuws karakter heeft.

Lotto-Soudal is na Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin de vierde ploeg van het hoogste niveau die op 19 juni naar Yerseke afreist. Daar gaat de ronde van start met een proloog. Mogelijk met Brian van Goethem. de coureur uit Sluiskil rijdt immers sinds dit seizoen voor de Belgische formatie.

De Belgische ploeg gebruikt de ZLM Tour, net als onder meer het Jumbo-Visma van Yersekenaar Antwan Tolhoek, als voorbereidingskoers op de Tour de France, die enkele weken later van start gaat. Een dag na de proloog in Yerseke koersen de profs overigens af op Heinkenszand, dat de finishplaats is van de eerste rit in lijn.

Niet alleen Lotto-Soudal is aan het deelnemersveld toegevoegd. Ook de Spaanse pro-continentale teams Euskadi Basque Country-Murias en Burgos-BH hebben hun komst naar de ZLM Tour bevestigd. Deze twee ploegen hebben onlangs een wildcard ontvangen voor deelname aan de Vuelta, die op 24 augustus van start gaat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
  PREMIUM

  Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

  MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.
 2. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
  PREMIUM

  Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

  MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.