Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Ook punt achter biljartcompetities, bekerduels wellicht na 1 juni

GOES - De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB) heeft na overleg met alle gewesten en districten besloten de competitie van het seizoen 2019-2020 als verloren te beschouwen. Dat heeft als consequentie dat er, net als in het amateurvoetbal, geen sprake is van promotie of degradatie.

Het besluit heeft voor verschillende Zeeuwse teams en/of spelers gevolgen. Zo ontsnapt ’s Lands Welvaren 1 AVH/VSS in de eredivisie driebanden aan een zeker lijkende degradatie. In de derde en vierde divisie zien Pearle Opticiens 2 en Zandee Kloetinge een promotie - en het NK divisies - in rook opgaan.

Individueel heeft het ook gevolgen voor meerdere spelers, die individuele kampioenschappen gecanceld zagen worden. Eerder werd het EK driebanden klein voor junioren onder 17 al afgelast. In Brussel zouden van Joris van ’t Zelfden uit Driewegen en Jamy Rossen uit Zierikzee in actie komen.

Alleen het licht voor de nationale bekercompetitie staat nog niet op rood. De wedstrijden uit de vierde en vijfde ronde, met onder meer Dallinga.com uit Sluiskil, worden indien mogelijk na 1 juni gespeeld.

 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.