Volledig scherm
Johnny Hoogerland komt over de finish en is Nederlands kampioen 2013 bij de beroepsrenners. © Vincent Jannink

Ook ploegleiding jubelt mee met 'Johnny'

KERKRADE - Michel Cornelisse, de joviale Amsterdammer, had een brok in zijn keel.

Aart Vierhouten, zijn collega-ploegleider, stond naar eigen zeggen "helemaal te shaken". De overwinning van Johnny Hoogerland bij het NK wielrennen was zondag ook voor de ploegleiding van Vacansoleil-DCM een emotioneel moment. "We waren gewoon de beste ploeg in koers", concludeerde Cornelisse. "We hebben de wedstrijd gemaakt en zaten altijd met de juiste mannen mee." En Vierhouten, lang ook zakenbehartiger van de Zeeuw, die erbij was toen Hoogerland in het vroege voorjaar na een ongeval in een Spaans ziekenhuis lag: "Johnny heeft een heel lange weg afgelegd. Nu wordt hij misschien weer de killer die hij ooit bij de amateurs was."

 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.