De Amerikaan Quinn Simmons (gele trui) won de Juniorendriedaagse in Axel vorig jaar.
Volledig scherm
De Amerikaan Quinn Simmons (gele trui) won de Juniorendriedaagse in Axel vorig jaar. © Anco Bauer

Ook geen Wim Hendriks Trofee, Juniorendriedaagse en ZLM Tour

AXEL - Geen Wim Hendriks, SPIE Internationale Junioren Driedaagse en ZLM Tour. De Zeeuwse wielerkalender dunt door het coronavirus steeds verder uit.

Eerder moesten wedstrijden als de Omloop van de Braakman en Scheldeprijs om dezelfde reden van de kalender gehaald worden. ,,We betreuren het enorm, maar dit is overmacht‘’, is de reactie van Bram Cambier, voorzitter van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse, die alom gedeeld wordt.

De ene na de andere Zeeuwse wielerwedstrijd moet het hoofd buigen voor het coronavirus. Waar in eerste instantie enkel de wedstrijden tot begin april werden geannuleerd, verschuift de datum steeds verder in het nadeel van de sportevenementen. De regering heeft inmiddels alle evenementen tot begin juni van de kalender gehaald.

De SPIE Internationale Junioren Driedaagse heeft besloten om zijn pijlen volledig op 2021 te richten. De Wim Hendriks Trofee hoopt nog wel op een nieuwe datum dit jaar. De ZLM Tour communiceert woensdag over de annulering van de wedstrijd.

 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”