Volledig scherm
© Thinkstock

Ook BeNe Ladies Tour voor deze zomer geschrapt

VLISSINGEN - Ook de BeNe Ladies Tour gaat dit jaar niet door. De vierdaagse wielerkoers voor vrouwen, die op de kalender stond van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli, is vanwege het coronavirus afgelast. De slotrit zou op 12 juli in Sluis van start gaan.

‘We moeten rekening houden met de (verschillende) regelgeving van twee landen’, laat de organisatie weten. ‘Ook het feit dat we zowat dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze internationale rittenkoers voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop’.

Na overleg met de verschillende locaties (Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist) werd tot deze afgelasting overgegaan. Sluis zou voor het tweede jaar op rij als startplaats fungeren. ,,We zien de komst van de BeNe Ladies Tour als een sportieve, toeristische en economische impuls’’, vertelde de Sluise burgemeester Marga Vermue begin februari.

De zesde editie van de BeNe Ladies Tour werd vorig jaar gewonnen door de Duitse Lisa Klein. Jolien D’hoore en Marianne Vos wonnen de wedstrijd ieder tweemaal. De zevende editie staat nu gepland voor de zomer van 2021.

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.