Volledig scherm
© Thinkstock

Ook achter Goofies zeilwedstrijden op Oosterschelde wordt een punt gezet

COLIJNSPLAAT - De serie Goofies zeilwedstrijden op de Oosterschelde is dit seizoen vroegtijdig beëindigd. Net als in veel andere sporten, zorgt de coronacrisis ervoor dat de wedstrijden die nog gepland stonden inmiddels gecanceld zijn. De tussenstand van de serie na de wedstrijden van maart is daardoor de definitieve uitslag voor het seizoen 2019-2020 geworden.

Volgens de reglementen van de Goofies wedstrijden tellen de vijf beste resultaten van iedere deelnemer als de einduitslag. Omdat er dit seizoen zes wedstrijden zijn gevaren, konden de deelnemers dus de wedstrijd met het slechtste resultaat aftrekken.

Marco de Bat uit Terneuzen won met zijn jacht Bateleur zowel de klasse ORC A als de IRC A. In de klasse ORC B ging de eindzege naar Bas Dijkhuizen (Kamperland) met de Elyxir, terwijl de Belg Laurent Vercammen met de White Rabbit de beste was in de klasse IRC B. In ongemeten A ging de winst naar Mark van Driel (Famousgull 2), in ongemeten B won Adri van de Velde met de Spotgaai.

De prijsuitreiking wordt in afwachting van de ontwikkelingen rondom het coronavirus verschoven naar de Goofies wedstrijden van het seizoen 2020-2021. De eerstvolgende Goofies-wedstrijden staan nu nog gepland voor 3 oktober van dit jaar. In een later stadium moet duidelijk worden of die door kunnen gaan. 

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.