Volledig scherm
TOP Arnemuiden (rood-wit) ging zaterdag opnieuw onderuit. © Lex De Meester

Onmachtig TOP verliest ook derde wedstrijd

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden leden zaterdag voor de derde week op rij een nederlaag in de ereklasse. Thuis was de ploeg van coach Kees-Jan Oppe niet opgewassen tegen DVO. De eindstand was 11-21.

Van het duel met de ploeg uit Binnenkom was meer verwacht. De promovendus hoopte na verliespartijen tegen TOP Sassenheim en Koog Zaandijk te verrassen tegen het nog eveneens puntloze DVO. Maar dat team werkte daar niet aan mee.

De twee achttallen begonnen uiterst moeizaam aan de wedstrijd. Vanwege de fikse wind en het straffe verdedigen viel de 0-1 pas na 9 minuten en TOP scoorde nog eens tien minuten later pas tegen. Daarna werd met de ereklasse onwaardige stand van 4-4 de rust gehaald.

In de tweede helft toonde TOP in tegenstelling tot DVO geen beterschap. De thuisploeg bleef aanvallend onmachtig, waar de Gelderse gasten juist begonnen te scoren. Het ging van 7-8 naar 7-15 en daarmee was het gedaan. Oppe wisselde op verzoek van de spelers nog flink, maar kreeg het daarmee niet op de rails.

TOP moet één ploeg onder zich houden voor handhaving. Alle hoop is nu gevestigd op de duels met DeetosSnel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement