Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen Dukes en Oemoemenoe (zwart-wit). © Miriam Wasterval

Ongelukkig Oemoemenoe krijgt het weer niet voor elkaar in Den Bosch

DEN BOSCH - De rugbyers van Oemoemenoe gaan met een zure smaak in de mond richting het nieuwe jaar. In de laatste wedstrijd van 2019 verloren de Middelburgers in de Trophy Poule van de ereklasse met 45-5 bij Dukes.

Oemoemenoe ging met gemengde gevoelens richting Den Bosch. De ploeg presteert dit seizoen prima, met een tweede plaats, en had dus het nodige vertrouwen. Maar in de Brabantse hoofdstad was de Zeeuwse equipe in de ereklasse vrijwel nooit succesvol. Van de vijf wedstrijden werden er vier verloren en één gewonnen.

Ook deze keer ging het weer mis. Sterker nog: Oemoemenoem kwam lange tijd zelfs niet tot scoren tegen de nummer vier van de Trophy Poule. Bij rust was de stand 26-0, na de pauze liepen de Brabanders uit naar 40-0. Bij die stand drukte Joey Luitwieler een try (40-5), waarna Dukes met het slotakkoord de stand op 45-5 bepaalde.

Zo verloor Oemoemenoe van een oude bekende. Bij Dukes is oud-speler Kevin Ebing sinds dit seizoen namelijk actief. Vanwege zijn studie liet hij Middelburg achter zich. Zaterdag stond Ebing tegenover zijn oude ploegmaat Gabor Besuijen, die een extra ongelukkige middag had. Hij verloor niet alleen, maar zag ook nog een try afgekeurd worden.