Volledig scherm
Sebastiaan Millenaar slaat onderhands op in de 5-finale, met aan het net Sjakco de Braal. © Camile Schelstraete

Onderhandse service helpt Sebastiaan Millenaar aan prijzen

SINT JANSTEEN - Wedstrijdleider Sebastiaan MIllenaar (41) won samen met Sjakco de Braal (48) het De Kroon Open Smash toernooi in Sint Jansteen. In de dubbel 5-poule klopten ze achtereenvolgens de duo’s Martijn Guis/Werner Tak (7-6 6-3), Dennis de Bruyn/Kasper Tak (6-4 6-3) en Joep Hofman/Maarten Kolijn (6-0 6-3). Saillant detail was dat Millenaar telkens onderhands serveerde omdat hij nog herstellende is van een schouderblessure.

,,Bovenhands serveren is nog veel te pijnlijk, maar volgend jaar moet dat zeker weer lukken. Smashen doe ik wel al, hoewel dat ook niet zonder pijn is”, vertelde Millenaar. ,,We hebben scherp getennist, met weinig onnodige fouten. Sebastiaan spint goed met zijn forehand, waardoor ik aan het net veel af kan maken. Ik kom er snel tussen en natuurlijk word je wel eens rechtdoor gepasseerd, maar met een rendement van ongeveer acht op tien is dat geen probleem”, aldus De Braal. 

Samen met Rebecca Matthijs van TV Sluiskil zegevierde hij ook in de mixed 5. ,,Het gaat goed dit seizoen. Vorige week bereikte ik samen met Menno van den Hout ook de finale van het Vliegende Hollander Toernooi. In de derde set werd het toen 6-4 voor twee spelers van studententennisvereniging Ludica. Je merkt dat hun tempo net wat hoger is.” 

De Terneuzenaar traint regelmatig met zijn maat Roald Teunissen bij de voormalige A-speler Filip Versluys. ,,Ik tennis veel rustiger dan vroeger, waardoor de prestaties beter zijn. Filip hamert er op dat je niet alles volle bak moet slaan, maar wel diep op bijvoorbeeld 80 procent. Als de tegenstander dan de bal gewoon terugslaat, kun je weer opnieuw opbouwen. Daardoor is het aantal fouten veel lager”, legt De Braal uit. Hij is pas op zijn 26ste begonnen met tennissen na een voetbalcarrière bij onder meer VV Terneuzen, waarmee hij van de vierde naar de eerste klasse promoveerde.

De 18-jarige Wout Martens versloeg in de 4-finale in drie sets Maxime van Eenennaam. ,,In de derde set kon ik de fouten afdwingen bij Maxime, met name via druk met mijn backhand”, aldus Martens. Samen met tennisleraar Davy de Kesel werd de Koewachtenaar ook eerste in de dubbel 3 poule, ondanks verlies op de finaledag met 10-6 in de supertiebreak tegen Smash-voorzitter Ronald van Remortel en Dennie Cappendijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.