Volledig scherm
© Getty Images

Olympia laat Goes kansloos in Zeeuwse hockeyderby

OVERZICHTVLISSINGEN - De hockeysters van Rapide wonnen ook de tweede wedstrijd overtuigend in de derde klasse. Hoeksche Waard werd met 0-3 kansloos gelaten. Een klasse lager won Olympia eveneens twee keer op rij. De derby bij Goes werd met 1-4 afgesloten. Walcheren was ongelukkig bij Tempo in Bergen op Zoom. In de slotminuut zag dat team een verdiend gelijkspel aan zich voorbij gaan. Bij de mannen won Goes met riante 5-1-cijfers van Spijkenisse. Walcheren ging in een doelpuntrijk duel met 7-4 onderuit bij DDHC.

Vrouwen. Derde klasse. Hoeksche Waard-Rapide 0-3: Rapide was de gehele wedstrijd heer en meester. Wel sprong het te slordig met een fors aantal doelkansen om. Al na tien minuten werd zelfs een strafbal gemist. Het duurde tot in het derde kwart voordat de bevrijdende openingstreffer viel. Eva d’Hooghe nam die voor haar rekening. Daarna gingen de remmen pas echt los, want niet veel later werd het 0-2 door Teddie van Remortele en 0-3 via Emelie Antheunis. Illustrerend voor het grote overwicht van Rapide was het gegeven dat de keepster van dat team niet in actie hoefde te komen.

Vierde klasse. Goes-Olympia 1-4: Goes pakte de zaken energiek aan. Via druk naar voren kreeg het wel wat kansen, maar kwam niet tot scoren toe. Een gecontroleerd spelend en hardwerkend Olympia was effectiever. Uit strafcorner opende Sabine Muller de score. Niet lang daarna tekende Cato van Tiel (eveneens uit een strafcorner) voor 0-2. Goes kreeg aansluiting door een doelpunt van Pamke Lindenbergh. Het duurde tot de slotminuten voordat Olympia de zege veilig stelde door treffers van opnieuw Cato van Tiel en Sabine Muller.

Tempo-Walcheren 2-1: Over het algemeen was Walcheren de iets betere ploeg. Dat lichte veldoverwicht leverde echter te weinig treffers op. In het tweede kwart nam Tempo de leiding. Nauwelijks een kwartier later zorgde Esmee van den Elshout uit een strafcorner voor de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld daarna leek Walcheren met een verdiend gelijkspel huiswaarts te keren. Die verwachting werd in de slotminuut wreed verstoord toen de thuisploeg 2-1 scoorde.

Mannen. Vierde klasse. Goes-Spijkenisse 5-1: Vanaf de eerste minuut ontwikkelde Goes veel druk. Dat resulteerde direct in 1-0. Op aangeven van Sep van Duikeren scoorde zijn broer Merlijn dat doelpunt. Niet veel later zorgde laatstgenoemde met de backhand voor 2-0. Goes domineerde en drukte dat in het tweede kwart uit in 3-0 door Ties Giele. Kort na de hervatting van het derde kwart kwam Spijkenisse terug tot 3-1. Goes verzwakte echter niet en liep zelfs uit naar 5-1 via de derde treffer van Merlijn van Duikeren en een fraai doelpunt van Laurens Anthonisse

DDHC-Walcheren 7-4: Het sterke DDHC, dat vorig seizoen nog voor promotie speelde, was complimenteus over het spel van het aanvallende en energiek spelende Walcheren. Coach Nick Kooijman zag zijn jeugdige team zelfs nog tot in het vierde kwart aanhaken. De 6-4 bood op dat moment nog enig perspectief. De 7-4 was in die fase de definitieve beslissing. Voor Walcheren scoorden Koen van Krugten, Niek Zadeits en Jens Dingemanse (2x).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement