Volledig scherm
© Getty Images

Offday van Zeeuwse darters in Superleague

DARTSSPAKENBURG - De darters van Racketcentrum Terneuzen liepen een zeperd op in de eerste uitwedstrijd van de overgangsklasse in de Superleague. ,,Een wedstrijd om snel te vergeten. De spelers hadden een offday‘’ , zei teamcaptain Ferry van der Blom na de 9-1-nederlaag tegen Double Bull.

In Spakenburg wist alleen Rowdy Schoremans, die dit seizoen terugkeerde bij de Terneuzenaren, zijn singlepartij (4-1) te winnen. De Round Robin ging tot 6-6 gelijk op, maar werd alsnog met 9-6 verloren.

Daarna was RCT kansloos in drie van de vier singles, evenals in drie dubbels. Het koppel Wesley Bour -Schoremans verloor de laatste partij met 3-2. Tim Kaijser bood goed tegenstand in de afsluitende solopartij, maar strandde op 4-3.

RCT trad in Spakenburg niet compleet aan. Zodoende kon de ploeg niet wisselen. Van der Blom, de opvolger van Wesley van Hoeijen die nog wel betrokken blijft bij het vlaggenschip van RCT, hoopt in de thuiswedstrijd (19 oktober) tegen Zware Jongens uit Hilversum over een brede selectie te beschikken.

Behalve Bour, Schoremans en Kaijser maken Pieter Otten, Kevin Blomme, Fabian de Lange, Dylan van der Velde en nieuwkomer Lorenzo van Hove deel uit van het eerste team.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.