Volledig scherm
© Ruben Oreel

Oemoemenoe sluit het jaar af met Super Saturday

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe sluiten het kalenderjaar zaterdag af met een uitwedstrijd bij Dukes in 's-Hertogenbosch.

De Middelburgse ploeg staat tweede in de Trophy Poule (degradatiegroep), terwijl de tegenstander vierde staat. Een overwinning kan dubbele winst opleveren, want de nummers één (RC Eemland) en drie (Amstelveense RC) spelen tegelijkertijd ook tegen elkaar.

Na deze Super Saturday, waarop de top 4 elkaar dus treft, wordt er drie zaterdagen niet gespeeld. Op zaterdag 11 januari wordt de competitie hervat. Oemoemenoe speelt dan thuis meteen tegen koploper Eemland.

 Oemoemenoe staat zaterdag voor een zware taak. De bezoekjes aan 's-Hertogenbosch waren in de ereklasse niet bijster succesvol. Vier van de vijf wedstrijden gingen verloren; ééntje zelfs met vernederende 55-0-cijfers. Twee jaar geleden won Oemoemenoe, met liefst 64-26.

Stand

1. Eemland 5-25
2. Oemoemenoe 5-18
3. Amstelveen 5-18
4. Dukes 5-15
5. Hookers 5-9
6. DSR-C 5-7
7. Oisterwijk Oysters 5-7
8. Waterland 5-0

 1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
  PREMIUM

  De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

  TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.
 2. Romy de Rijke zit op een oranje wolk
  PREMIUM

  Romy de Rijke zit op een oranje wolk

  OOST-SOUBURG - Romy de Rijke voelde afgelopen zomer dat ze bij de B-aspiranten niets meer te zoeken had. De toen nog veertienjarige Souburgse korfbalster voelde zich ,,klaar voor de volgende stap”. Dat werd Fortis 1. ,,Ik heb haar op basis van haar vaardigheden bij de ploeg gehaald”, vertelde Arco Goedkoop, de hoofdtrainer bij de eersteklasser, zaterdag na de gewonnen topper tegen Kinderdijk. ,,Daar heb ik nog geen wedstrijd spijt van gehad. Romy heeft alles in zich om een heel goede te worden.”