Volledig scherm
Oemoemenoe in het verloren duel met Ascrum. © Ruben Oreel

Oemoemenoe richting tussenstop tegen vaste gast

MIDDELBURG - Geen ploeg waartegen de rugbyers van Oemoemenoe vaker speelden in de ereklasse dan RC Waterland. Zaterdag gaat de Middelburgse equipe er weer eens op bezoek in Purmerend.

Veertien keer speelden de teams al tegen elkaar op het hoogste niveau. De balans is redelijk in evenwicht, maar Oemoemenoe heeft een licht, statistisch voordeel met acht zeges en zes nederlagen (zie tabel onderaan).

Na de nederlaag afgelopen zaterdag tegen Ascrum hebben de Middelburgers de volle buit nodig om bovenin te blijven meedraaien in de plate-poule. Op zes punten van koploper Ascrum staat Oemoemenoe nog altijd tweede, maar Amstelveen en Waterland volgen nu op de voet.

De kick-off in Purmerend is om 15.00 uur. Na deze wedstrijd kan Oemoemenoe precies halverwege de competitie van een break van drie weken genieten. Op zaterdag 23 maart vervolgt het de competitie in Delft tegen DSR-C.

Volledig scherm
© Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.